Priser i: 
Presentera dig själv med exakt tio ord!
- Mat- och vinälskande, resglad, träningsjunkie, hårt arbetande eventmagiker från Stockholm.

Vem är du på scen och vem är du privat?
- Jag försöker vara mig själv på scenen. Men de som känner mig bra brukar beskriva det som att man trycker på en knapp och så blir jag mitt ”jobbjag”. Då är jag mycket mer utåtriktad och tar mer fokus, något jag ganska sällan gör privat.

Varför blev det just trolleri för dig?
- Arbetade ett tag som ambulans- och taxipilot, flyglärare på både Bromma Flygskola & Västerås Flyggymnasium, cirkuslärare på Cirkusgymnasiet i Gävle + Furuviksbarnen + Skansens Ungdomscirkus + Fryshusets Cirkusgymnasium. Utöver detta gjorde jag shower på övrig tid. Det var en hektisk tid och i samband med att vi skulle få vårt första barn så kändes det som att jag var tvungen att inte ha sådan spridning på jobben utan mer koncentrera mig på ett utav dem. Det blev trolleriet och ja många av mina vänner o släktingar höjde nog på ögonbrynet av mitt val. Men har inte ångrat det en sekund sedan dess.

Vad skulle du säga är det roligaste med just konstformen trolleri?
- För att trolleri är en så mångsidig underhållningsform. Det går att göra så mycket med den på så många olika sätt.

Har du någonsin scenskräck och hur hanterar du det?
- Inte nu längre. Men i början av karriären hände det såklart att man var lite nervös. Men att kalla det scenskräck nja. Oftast var det de gånger man skulle ska göra något nytt och visste att man inte hunnit repa så mycket man velat. Bästa sättet att hantera denna typ av oro är att vara väl förberedd genom att repetera mycket så man vet att allt sitter.

Vad är det mest pinsamma/jobbiga som hänt dig på scen?
- Oj svaret på den frågan skulle kunna bli en hel bok. Har verkligen varit med om jättemånga konstiga saker som hänt. En av de lite mer udda sakerna som hänt var faktiskt på ett bröllop. Jag hade tagit upp brudens far som skulle undersöka ett rep. Han lägger repet om min hals i en snara sätter knät i min rygg och drar åt. Det blev en minst sagt konstig stämning i rummet efter det...

Hur kommer du på nytt material?
- Utvecklar väldigt lite nytt material. Tweakar befintliga trick att passa mina förutsättningar samt filar på de som redan finns i repertoaren.

Hur tänker du när det gäller klädsel på scen?
- För mig gäller att passa in på evenemanget och eftersom jag i princip uteslutande gör företagsevent så är det i princip alltid kostym/kavaj som gäller.

Hur ser ett vanligt gig ut för dig? - Oftast underhållning under en middag där jag kombinerar både mingelmagi med en avslutande scenshow. Eftersom jag reser väldigt mycket så ser jag till att all min rekvisita inklusive scenkläder får plats i en kabinväska.

Vad vet du nu som trollkarl , som du inte hade en aning om när du började?
- Att det inte är showen du får betalt för utan allting runtomkring. Införsäljning, resa, repetition & framförallt väntan. Sedan det som alla säger - det är inte vilket trick du gör utan hur du gör det. Publiken bryr sig inte så mycket om själva tricken. Det viktiga är underhållningsvärdet.

Vilket trick har imponerat mest på dig NÅGONSIN? - Åh vad svårt. Tycker ofta jag blir imponerad och fascinerad av trolleritrick. Måste jag välja ett säger jag nog David Copperfields flying. Det är ett magiskt trick speciellt när man ser det live. Ett annat minnesvärt trick var för något år sedan när vi var och såg Copperfield i Vegas. Han gör en svävning av en gäst mitt ute bland publiken, vi sitter bokstavligen på en armlängds avstånd och tricket avslutas med att gästen trollas bort uppe i luften (typ ashrah). Såg inte riktigt den komma:) Roligt var att i båset bredvid oss sitter Losander (som uppfunnit tricket) och kvällen slutar med att vi äter middag tillsammans och vi får hela historien om just det tricket berättat för oss.

Vad upplever du "trendar" just nu inom magin?
- Mentalmagi har trendat ett längre tag men just nu verkar cardistry samt en uppsjö av olika kortlekar vara en uppåtgående trend. En annan trend som jag har lite svårt för är alla trailers för trick som är fruktansvärt välproducerade och tricken ser fantastiska ut i trailern när de i verkligheten faller platt. För lekmän känns det som att street magic har hamnat på tapeten igen.

Du är en av Sveriges hårdast jobbande trollkarlar, lite av en doldis, vilka jobb gör du helst och varför?
- Jobbar i princip bara på företagsevent, stora som små. Jag tycker att variationen med jobben är härlig. Ena dagen showar man hos en kund på deras lager/verkstadsgolv och nästa dag på ett fint slott. Ibland stora påkostade event med 1000-tals gäster för att sedan göra en show för 10 personer. Förvånansvärt ofta har jag förmånen att underhålla en ganska liten grupp typ 15 personer (minimirekordet är 4 personer som hyrde hela Vasamuseet med mig som underhållning). De lite mindre giggen brukar vara oerhört kul för då har man den där extra tiden och närheten till publiken som ofta är svår att få till på de större giggen.

Inte alla vet om att du var/är en duktig jonglör med förflutet som lärare på cirkusgymnasiet i Gävle. Kom jongleringen in i ditt liv före magin?
- Egentligen började allt med att jag åkte skateboard & rullskridskor. Hängde mycket på plattan och i Gallerian där vi blev jagade av dåtidens ABAB vakter. Efter det så började vi cykla enhjuling och blev riktigt duktiga på det faktiskt. Vi blev så duktiga att några Amerikaner ville komma och bo/hänga med oss en hel sommar i början på 80-talet. Vi lärde dem avancerade enhjulingstrick och de lärde oss att jonglera. På den här tiden åkte jag och min dåvarande kollega runt och gjorde enhjulingsshower. Ofta så var förutsättningarna ganska dåliga eftersom många arrangörer inte läste raidern. Det krävdes en minimiyta samt bra och plant underlag för de tricken vi gjorde på enhjuling. Men det infriades ju inte riktigt alltid:) P.g.a detta så gjorde vi om vår akt så den även innefattade jonglering vilket gjorde att vi ibland helt kunde hoppa över enhjulingsbiten om förutsättningarna inte uppfylldes och körde då bara jongleringen. I samband med dessa shower så mötte jag en hel del magiker vilket gjorde mig intresserad av magi. Och på den vägen är det.

Har du lagt ner jongleringen?
- Jag håller en del jongleringskurser mot företag som konferensaktivitet så helt har jag inte lagt ner den.

Du är extremt duktig på all bizniz runtomkring giggen, hur stor del är show och hur mycket är bizniz tycker du?
- Om man arbetar som heltidsmagiker och inte exklusivt ligger hos någon agent/bokningsbolag så är det en hel del jobb. Mycket mer än de flesta tror. Förutom att vara ute och underhålla så sköter du ett företag med allt vad det innebär. Är ganska säker på att om de unga magikerna som vill ha magi som sitt jobb visste hur mycket business det är i förhållande till show så skulle de flesta ha andra drömmar.

Vilket trick i världshistorien önskar du att det var du som kom på?
- Indiska reptricket :) Tänk vad mycket publicitet det tricket fått utan att någon tycks göra det.

Du får en minut inför en viktig publik, du måste göra intryck: vad gör du för trick?
- Beror väldigt mycket på vad situationen är. Om det är ute på ett gigg eller kanske ett möte inför ett gigg. Vilket som så blir det något väl beprövat som finns i repertoaren gärna något close up trick så det kan uppskattas på nära håll.

Vad har du i "pipelinen" just nu, vart kan vi se dig härnäst?
- Företagsgig som vanligt så inga offentliga shower. Precis som vanligt en hel del resande. Showar i Kristianstad, Stockholm, Linköping & Malmö i veckan som kommer.

Hemsida: www.hanslindstrom.se
Blogg: www.hanslindstrom.se/bloggen/
Facebook: www.facebook.com/Trollkarl.Magiker.Hans.Lindstrom
Instagram: www.instagram.com/hanslindstrom/

Läs våra andra intervjuer med kända svenska trollkarlar här:
Johan Ståhl - Månadens trollkarl april - 13

Brynolf & Ljung - Månadens trollkarlar maj - 13
Carl Stanley - Månadens trollkarl juni - 13
Tom Stone - Månadens trollkarl juli - 13
Charlie Caper - Månades trollkarl augusti - 13
John Houdi - Månadens trollkarl september - 13
Joe Labero - Månadens trollkarl oktober - 13
Leif Olberius - Månadens trollkarl november - 13
Mr. Dannyman - Månadens trollkarl januari - 14
David Persson - Månadens trollkarl februari - 14
Carl Tillenius - Månadens trollkarl mars - 14
Michael Halvarson - Månadens trollkarl april - 14
Håkan Berg - Månadens trollkarl maj - 14
Tommy Sköld - Månadens trollkarl juni - 14
Stefan Schützer - Månadens trollkarl september - 14
Jimmy Svärdhagen - Månadens trollkarl november - 14
Isidor Olsbjörk - Månadens trollkarl dec - 14/jan -15
Daniel Karlsson - Månadens trollkarl februari - 15
Ason Bson Cson - Månadens trollkarl mars -15
Joachim Solberg - Månadens trollkarl april -15
Alexx Alexxander - Månadens trollkarl maj - 15
Birger Karlsson - Månadens Cardist juli -15
Jakob Ståhle - Månadens trollkarl september - 15
Christer Nilsson - Månadens trollkarl november - 15

Barntrolleri | Close-up trolleri | Linking Rings | Kortlekar | Street Magic | Trolleriskola för barn | Lär dig Trolla | Fidget Spinner | Presentkort | Köpvillkor | Kontakta oss | Öppettider Butik

Magic Sweden AB | Eklundshovsvägen 22 | 146 37 Tullinge | Tel: 08 778 00 60 | E-post: info@magicland.se | Copyright © 2013 Magicland.se